AMAROUNOVÝ CHEESECAKE

Žádné komentáře

Pin Print AMAROUNOVÝ CHEESECAKE /ŽELÉ CHEESECAKE PORCE 8 porcíČAS PŘÍPRAVY 4 hodiny Tento recept vznikl díky každoroční výzvě od FOODBLOGROKU a letos to byla opravdu peprná výzvá 🙂 A to FUTURISMUS alias jídlo budoucnosti. Když jsem projížděla pinterest, tak nás zaujal jelly cake, který byl fialový a měl v sobě…

Read More »

JAHODOVÉ NANUKY

Žádné komentáře

Pin Print JAHODOVÉ NANUKY PORCÍ 6 nanukůČAS PŘÍPRAVY 10 minutČAS MRAŽENÍ 2 hodiny SUROVINY 500 g jahod 250 ml 30% smetany sladidlo dle chuti (med, cukr…) formičky na nanuky  POSTUP Jahody zbavte stopky, umyjte a dejte do nádoby v které budete vše mixovat. Já použila food procesor. Ale můžete použít…

Read More »

ČOKOLÁDOVO – POMERANČOVÉ HOT CROSS BUNS

Žádné komentáře

Suroviny 15 Ks Těsto 500 g hladké mouky 45 g kakaa 80 g práškového cukru 10 g sušeného droždí 60 g másla 300 ml mléka kůry ze 2 pomerančů 1 lžička soli 1 lžička skořice 1/2 lžičky mletého zázvoru 1/4 lžičky muškátového oříšku 1 ks vejce 100 g čokoládových peciček…

Read More »

Perníkový cheesecake s povidly

Žádné komentáře

Toto je můj letošní první vánoční recept na blogu. Jelikož jsme už upekli první várku perníčků, tak mě napadl tento skvělý voňavý, krémový a zároveň dost svěží perníkový cheesecake. A pokud ho vyzkoušíte, tak nebudete litovat. Je skvělý!!! V říjnu jsme v naší církvi měli konferenci pro ženy, kde jsem…

Read More »

Větrníkový dort s karamelovo-kávovou šlehačkou

Žádné komentáře

V mém okolí neznám moc lidí, kteří nemají rádi větrník. Taková česká klasika, kterou najdete snad v každé cukrárně. Od suchých betonových až po absolutně luxusní plné dobrého krému a s karamelovou polevou. Těch popravdě znám velmi málo. No, ale větrníkový dort, kde převládá skvělý krém a ještě lepší šlehačka,…

Read More »

Honzovy buchty nadýchané a vláčné / s tvarohem a broskví

2 komentáře

Snad každá rodina má svůj recept na buchty nebo též Honzovky. A u nás je to podobně. Já jich mám tedy víc, protože pokaždé máme chuť na trošku jinou konzistenci, nebo hutnost těsta. Když jsem byla malá, tak vždy když jsme navštívili dědu z mamky strany, tak dělal kapra, kterého…

Read More »

Lilkové lasagne / Melanzana alla parmigianan

Žádné komentáře

Toto je moje jedno z nejoblíbenějších italských jídel, tedy až po klasických lasagních a Caprese. Na střední škole po ukončení 3. ročníku jsem měla tu možnost jet na 4 měsíce na praxi do Itálie. Sice ne jako kuchař, ale jako číšník. Ale v kuchyni jsem v podstatě trávila stejný čas…

Read More »

Brynzové halušky (Slovensko)

Žádné komentáře

Dneska mám pro vás recept na Slovenskou klasiku. Je to spíš recept, pro mé české přítele a vás, co tento recept právě čtete:) Troufám si říct, že do svých 22 let, jsem brynzové halušky nejedla. A nebo jako dítě ano, ale vůbec si to nepamatuji. Moje první halušky jsem jedla…

Read More »

Panna Cotta s rebarborovo-borůvkovou omáčkou

Žádné komentáře

Panna Cotta je Italský dezert a to konkrétně z oblasti Piemontu. Doslovný překlad je doslova „svařená smetana“ a tak tomu i doopravdy je. Je to velmi jednoduchý dezert a přitom tak dobrý 🙂 Je to opravdu svařená smetana, s cukrem, vanilkou a želatinou. V Itálii jsem zkusila i s rumem,…

Read More »