
Kuřecí nugetky, to je vždy u nás doma sázka na jistotu. Moje děti je milují, vždy je sní a nejradši je mají s bramborovou kaší. A hlavně je to pro mě docela rychlovka jídlo. Zvládnete to do 30 minut i s pečením a to se každé mamince a nejen jí hodí. Já už přibližně 6 let nesmažím řízky a vlastně vůbec nic na oleji. Jednak ze zdravotních důvodů a taky jsem si od těch mastných jídel odvykla a nechutnají mi 🙂 Takže řízky a vše obalované peču v troubě s úplným minimem tuku a nebo úplně bez něj. A tyto nugetky, jelikož je maso den dopředu naložené do jogurtu, jsou jemné a šťavnaté a nejsou nijak vysušené. Nejčastěji používám kukuřičné lupínky, ale ráda kupuji i už hotovou kukuřičnou strouhanku. Není to potom tak křupavé, ale i tak jsou moc dobré
Suroviny
- 0,5kg kuřecích prs
- 100g bílého jogurtu / zakysané smetany
- cca 200g kukuřičných lupínků
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup
- Kuřecí prsa si jako první, den předem naložíte do směsi koření a jogurtu. Omyjte je, osušte a nakrájejte na větší kostky. Já si vždy to kuřecí prso rozkrojím podélně a pak krájím na kostky. Do misky si dejte jogurt, přidejte na jemno nakrájenou bazalku, kurkumu, sůl a pepř. Promíchejte a přidejte na kostky nakrájené kuřecí prsa. Pořádně promíchejte, já to nejradši dělám rukou. Mám jistotu, že se koření a jogurt dostane všude. Nádobu zavřete, nebo přikryjte potravinovou fólií a dejte přes noc do lednice.
- Druhý den vyndejte naložené maso z lednice a zapněte troubu na 200°C. Kukuřičné lupínky si buď nadrťte, nebo lehce rozmixujte. Né na jemno, ale jen tak trošku aby byly podrcené na hrubší kousky. Vezměte si plech, dejte na něj pečící papír a mašlovačkou ho potřete dvěmi lžícemi oleje.
- Teď si obalte naložené maso v lupínkách. Vezměte kousek masa a obalte ho lupínkami. Budou krásně držet díky jogurtu. Nepotřebujete mouku, ani vejce na trojobal. A skládejte vedle sebe na plech. Když máte plech plný, dejte do vyhřáté trouby a pečte cca 15-20 minut.
- Někdy v půlce pečení nugetky otáčím, ale někdy na to zapomenu a nic se nestane. Záleží také od vaší trouby. Dobrou chuť:)

