AMAROUNOVÝ CHEESECAKE

AMAROUNOVÝ CHEESECAKE /ŽELÉ CHEESECAKE

PORCE

8

porcí
ČAS PŘÍPRAVY

4

hodiny

Tento recept vznikl díky každoroční výzvě od FOODBLOGROKU a letos to byla opravdu peprná výzvá 🙂 A to FUTURISMUS alias jídlo budoucnosti. Když jsem projížděla pinterest, tak nás zaujal jelly cake, který byl fialový a měl v sobě spoustu ovocných kuliček. Tak jsme se inspirovali a vytvořili tento Želé cheesecake a byl skvělý!! Krémové kuličky, mangové kuličky, jemná sladkost a kyselost. No však vyzkoušejte, není to nic složitého 🙂

SUROVINY

  • KORPUS
  • 80 g MÁSLOVÝCH NEBO OVESNÝCH SUŠENEK

  • 40 g MÁSLA

  • SMETANOVÉ KULIČKY
  • 250 g SMETANOVÉHO SÝRU/ CREAM FRESH

  • 65 g BÍLÉHO JOGURTU

  • 50 g CUKRU

  • 10 g CITRONOVÉ ŠŤÁVY

  • 250 g SMETANY 33%

  • 10 g PRÁŠKOVÉ ŽELATINY

  • 50 g VODY

  • MANGO/DRAGON FRUIT

  • ŽELÉ
  • 32 g PRÁŠKOVÉ ŽELATINY

  • 160 g VODY

  • 320 g HORKÉ VODY (80°C)

  • 105 g CUKRU KRUPICE

  • 20 g CITRONOVÉ ŠŤÁV

Directions

  • Jako první si rozmixujeme sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem. 

  • Připravíme si formu o průměru 15 cm s výškou aspoň 8 cm. Na vnitřní okraje formy se snažíme dát nejlépe pevnou cukrářskou fólii, ale já to zvládla i s papírem na pečení. Jen ten okraj není tak hladký.

  • Sušenkovou směs dáme na dno formy a pořádně uhladíme a přimáčkneme

  • Smetanový sýr si v míse smícháme s bílým jogurtem, cukrem a citronovou šťávou.

  • Do 50 g vody si nasypeme 10 g želatiny a promícháme. Přidáme lžící smetanové směsi a promícháme. Nakonec přidáme do zbytku smetanové směsi. 

  • Vyšleháme si smetanu, ale ne do tuha, ale jen tak napůl. A přimícháme jí k smetanové směsi s želatinou.

  • Tuto směs si dáme do formy na 3D kuličky. Nemusíte kupovat drahé cukrářské, já jsem použila silikonovou formu na cakepops za pár korun. Naplněnou formu dejte do mrazáku cca na 30 minut

  • Do části zbylé smetanové směsi přidejte trochu rozmixovaného manga a dejte do další formy a do mrazničky na 30 minut

  • Zbylou smetanovou směs nalijte na korpus, uhlaďte a dejte do lednice zatuhnout.

  • Když máme smetanovou část na korpusu zatuhlou a smetanové kuličky zmrzlé, tak můžeme kompletovat.

  • Smetanové kuličky vyndejte z mrazničky a vyndejte z formy. Můžete formu na chvíli namočit do horké vody, půjdou vám potom lépe ven

  • Též si připravíme želatinu, kterou budeme nalévat na kuličky a bude ve výsledku vše držet pohromadě

  • 32 g želatiny smíchejte se 160 g studené vody a nechte nabobtnat. 

  • Potom přilijte 320 g horké vody, která má 80 °C a míchejte dokud se nerozpustí. Potom přidejte citronovou šťávu a cukru. 

  • Ještě si pomocí vykrajovátka na melounové kuličky (koupíte za 50 kč), vydlabejte kuličky z manga a dragon fruit

  • Teď už budeme vrstvit. Na dno formy rozmístěte kuličky z ovoce a smetanového sýra, můžete jich tam dát hojně. A zalijte částí želatiny, aby byly zakryté a dejte na 3 minuty do lednice ztuhnout.

  • Potom opakujte dokud nebudete mít kuličky a želatinu až po vrch formy.

  • Nakonec nechte želatinu pořádně zatuhnout a vychladit v lednici. Aspoň 2 hodiny. 

    Leave a Comment

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    *