ČOKOLÁDOVO – POMERANČOVÉ HOT CROSS BUNS

Suroviny

15 Ks

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 45 g kakaa
  • 80 g práškového cukru
  • 10 g sušeného droždí
  • 60 g másla
  • 300 ml mléka
  • kůry ze 2 pomerančů
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 ks vejce
  • 100 g čokoládových peciček
  • 150 g rozinek nebo brusinek
  • 3 lžíce hladké mouka a 5 lžic vody (na bílé křížky)

Rozvar na potření

  • 50 g cukru krystal
  • šťáva z 1 většího pomernče

Postup

  1. Do velké mísy si dejte mouku, kakaový prášek, koření, sůl, cukr a sušené droždí. A vše smíchejte dohromady.
  2. Vedle si připravte malý rendlík kam si dejte máslo, mléko a kůru ze dvou pomerančů a zahřejte aby se máslo rozpustilo a pomerančová kůra krásně provoněla. Nechte vychladit.
  3. Potom po vychlazení mléčnou směs dejte společně s jedním vajíčkem do sypké směsi a promíchejte, aby se vše spojilo. A teď pokud máte kuchyňský robot tak nechte pracovat a hníst cca 7 minut a pokud nemáte tak vyklopte těsto na vál a ručně budete těsto hníst cca 10 minut.
  4. Těsto dejte zpátky dom mísy a přikryjte nejlépe potravinářskou fólií a nechte kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem, záleží na teplotě v místnosti. Bude to cca 1 hodina.

  1. Po vykynutí těsto dejte na pracovní desku rozprostřete do obdélníku a posypte čokoládovými pecičkami a sušeným ovocem. A zapracujte do těsta.
  2. Těsto si rozdělte na 15 stejných kousků, nejlépe vám pomůže váha 🙂 a udělejte z nich koule, které si vyskládejte do pekáčku, který si vymažte trochou oleje.
  3. Přikryjte je a nechte kynout ještě cca 1 hodinu, dokud znovu nezdvojnásobí svůj objem.
  4. Mezitím si vyhřejte troubu na 200°C a připravte si bílé těsto na křížky, které jsou velmi jednoduché. Smíchejte 5 lžic vody s 3 lžícemi hladké mouky a promíchejte na hladké ne moc tekuté těsto a dejte jej do zdobícího sáčku (můžete použít i nějaký pevný obyčejný sáček, který si nastřihnete).
  5. Po vykynutí uděláte na jednotlivých buchtách křížek a dáte péct do vyhřáté trouby na cc 20-25 minut.

  1. Mezitím, co se vám pečou buchtičky, tak si připravte rozvar na potření již hotových buchtiček. Do rendlíku si dejte pomerančovou šťávu, cukru a přiveďte k varu, by se cukr zcela rozpustil a potom vařte ještě 5 minut. Musí vám vzniknout sirup. Ještě teplé buchtičky rozvarem potřete:)
  2. Podávejte s máslem a doporučuji k tomu všemu i pomerančovou marmeládu. Mňam:)

ČOKOLÁDOVO – POMERANČOVÉ HOT CROSS BUNS

Porcí

15

porcí
Čas přípravy

75

minut
Čas pečení

20-25

minut

SUROVINY

  • 500 g hladké mouky

  • 40 g kakaa

  • 80 g práškového cukru

  • 10 g sušeného droždí

  • 60 g másla

  • 300 ml mléka

  • kůra ze 2 pomerančů

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička skořice

     

  • 1/2 lžičky mletého zázvoru

  • 1/4 lžičky muškátového oříšku

  • 1 vejce

  • 100 g čokoládových peciček

  • 150 g rozinek nebo brusinek

  • 3 lžíce hladké mouky 

  • 5 lžic vody (na bílé křížly)

  • 50 g cukru krystal

  • šťáva z 1 většího pomeranče

POSTUP

  • Directions Step
  • Directions Step
  • Directions Step
  • Directions Step

    Leave a Comment

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    *