
Suroviny
15 Ks
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 45 g kakaa
- 80 g práškového cukru
- 10 g sušeného droždí
- 60 g másla
- 300 ml mléka
- kůry ze 2 pomerančů
- 1 lžička soli
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 1 ks vejce
- 100 g čokoládových peciček
- 150 g rozinek nebo brusinek
- 3 lžíce hladké mouka a 5 lžic vody (na bílé křížky)
Rozvar na potření
- 50 g cukru krystal
- šťáva z 1 většího pomernče

Postup
- Do velké mísy si dejte mouku, kakaový prášek, koření, sůl, cukr a sušené droždí. A vše smíchejte dohromady.
- Vedle si připravte malý rendlík kam si dejte máslo, mléko a kůru ze dvou pomerančů a zahřejte aby se máslo rozpustilo a pomerančová kůra krásně provoněla. Nechte vychladit.
- Potom po vychlazení mléčnou směs dejte společně s jedním vajíčkem do sypké směsi a promíchejte, aby se vše spojilo. A teď pokud máte kuchyňský robot tak nechte pracovat a hníst cca 7 minut a pokud nemáte tak vyklopte těsto na vál a ručně budete těsto hníst cca 10 minut.
- Těsto dejte zpátky dom mísy a přikryjte nejlépe potravinářskou fólií a nechte kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem, záleží na teplotě v místnosti. Bude to cca 1 hodina.



- Po vykynutí těsto dejte na pracovní desku rozprostřete do obdélníku a posypte čokoládovými pecičkami a sušeným ovocem. A zapracujte do těsta.
- Těsto si rozdělte na 15 stejných kousků, nejlépe vám pomůže váha 🙂 a udělejte z nich koule, které si vyskládejte do pekáčku, který si vymažte trochou oleje.
- Přikryjte je a nechte kynout ještě cca 1 hodinu, dokud znovu nezdvojnásobí svůj objem.
- Mezitím si vyhřejte troubu na 200°C a připravte si bílé těsto na křížky, které jsou velmi jednoduché. Smíchejte 5 lžic vody s 3 lžícemi hladké mouky a promíchejte na hladké ne moc tekuté těsto a dejte jej do zdobícího sáčku (můžete použít i nějaký pevný obyčejný sáček, který si nastřihnete).
- Po vykynutí uděláte na jednotlivých buchtách křížek a dáte péct do vyhřáté trouby na cc 20-25 minut.



- Mezitím, co se vám pečou buchtičky, tak si připravte rozvar na potření již hotových buchtiček. Do rendlíku si dejte pomerančovou šťávu, cukru a přiveďte k varu, by se cukr zcela rozpustil a potom vařte ještě 5 minut. Musí vám vzniknout sirup. Ještě teplé buchtičky rozvarem potřete:)
- Podávejte s máslem a doporučuji k tomu všemu i pomerančovou marmeládu. Mňam:)


ČOKOLÁDOVO – POMERANČOVÉ HOT CROSS BUNS
Porcí
15
porcíČas přípravy
75
minutČas pečení
20-25
minutSUROVINY
500 g hladké mouky
40 g kakaa
80 g práškového cukru
10 g sušeného droždí
60 g másla
300 ml mléka
kůra ze 2 pomerančů
1 lžička soli
1 lžička skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky muškátového oříšku
1 vejce
100 g čokoládových peciček
150 g rozinek nebo brusinek
3 lžíce hladké mouky
5 lžic vody (na bílé křížly)
50 g cukru krystal
šťáva z 1 většího pomeranče
POSTUP
- Directions Step
- Directions Step
- Directions Step
- Directions Step