Plněné ořechy VEGAN

Moje klasické ořechy jsou podle mě naprosto epesní, protože se tak jako i další mé cukroví rozplývá na jazyku a není to žádná sušina. Jsou plné karamelového krému a ořechů. No a tato vegan verze jim hodně šlape na paty. Krém není karamelový, ale kokosovo – čokoládová ganache a to chcete ochutnat:))

Suroviny

CCA 40 KS

TĚSTO

  • 260 g hladké mouky
  • 110 g cukru moučka
  • 90 g vlašských ořechů
  • 190 g rostlinnýého tuku (používám Alsan Bio)
  • 20 g kakaa

KRÉM

  • 1 ks plechovky kokosového mléka (aby obsahoval min 70% kokosového extraktu)
  • 100 g rostlinného tuku (Alsan Bio)
  • 100g hořké čokolády (dm Bio 70%)
  • 50 g vlašských ořechů

Postup

  1. Mouku a cukr si prosejte sítkem do mísy, přidejte rozmixované vlašské ořechy, kakao a nakonec tuk. Vypracujte těsto, které zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice do druhého dne odležet. Minimálně však dvě hodiny.
  2. Druhý den si připravte formičky na ořechy a těsto vmačkejte do formiček. Formičky skládejte na plech.
  3. Pečte na 170°C cca 6 minut. Doporučuji první plech udělat zkušební a vyzkoušet jak peče vaše trouba a kolik ořechy potřebují. Tak aby nebyly černé.
  4. Ořechy vyklepte z formičky a nechte vychladit.
  5. A můžete si připravit krém. Já si jej chystám den dopředu. Plechovka kokosového mléka musí být přes noc v lednici, aby se vám oddělila voda a tuhá část.
  6. Tu tuho část si vyloupneme a dáme do misky. Přidáme rostlinný tuk pokojové teploty a spolu do hladka vyšleháme. Případné hrudky nevadí. Protože si nakonec rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a ještě vlažnou přidejte ke kokosovému mléku s tukem a vyšlehejte. Krém se krásně sjednotí.
  7. Pokud je na vás krém moc hořký a málo sladký, tak přidejte dle chuti moučkový cukr.
  8. Nakonec vsypte rozmixované vlašské ořechy, promíchejte a dejte vychladit do lednice. Cca na hodinku.
  9. Krém si deje do zdobícího sáčku a dejte jej na jednu polovinu ořechu a druhou přiklopte.
  10. Dejte do chladu a nechte odležet aspoň pár dní.
  11. A pokud máte rádi více čokolády, tak je můžete ještě z poloviny máčet v čokoládě:)

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*