Crinkles s čokládou VEGAN

Crinkles je pro mě v klasické verzi už druhým rokem jedno z nejlepších a nejjednodušších cukroví. Takže bylo jasné, že jej zkusím i v té vegan verzi. No a troufám si říct, že byly snad o trochu lepší než klasické. Však vyzkoušejte sami:)

Suroviny

CCA 50 KS
  • 170 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 120 g cukru krupice
  • 100 g rostlinného tuku (používám Alsan Bio)
  • 60g vegan hořké čokolády nasekané na kousíčky (používám Dm Bio 70%)
  • 2 polévkové lžíce lněného semínka
  • 4 lžíce horké vody
  • moučkový cukr na obalení
  • kůra z 1 pomeranče

Postup

  1. Nejprve si v mixéru rozmixujte lněné semínka s teplou vodou, říká se tomu šlém, je to pojivá náhražka vajec.
  2. Do mísy si dejte mouku, kakao, prášek do pečiva, cukr krupice a promíchejte. Potom přidejte lněný šlém, tuk a nasekanou čokoládu.
  3. Propracujte v těsto. Bude takové hodně lepkavé. Nepřidávejte mouku. Uválejte stejně velké kuličky, které celé obalte v cukru a skládejte s rozestupy vedle sebe na plech s papírem na pečení nebo podložkou na pečení.
  4. Crinkles nám trochu nabydou, tak nezapomeňte na rozestupy.
  5. Dejte do vyhřáté trouby na 180°C na 10 minut. Záleží jak velké je budete mít. Já je dělám cca 12 g.
  6. Po upečení nechte vychladit a můžete hned konzumovat:)

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*