
Crinkles je pro mě v klasické verzi už druhým rokem jedno z nejlepších a nejjednodušších cukroví. Takže bylo jasné, že jej zkusím i v té vegan verzi. No a troufám si říct, že byly snad o trochu lepší než klasické. Však vyzkoušejte sami:)
Suroviny
CCA 50 KS
- 170 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 120 g cukru krupice
- 100 g rostlinného tuku (používám Alsan Bio)
- 60g vegan hořké čokolády nasekané na kousíčky (používám Dm Bio 70%)
- 2 polévkové lžíce lněného semínka
- 4 lžíce horké vody
- moučkový cukr na obalení
- kůra z 1 pomeranče

Postup
- Nejprve si v mixéru rozmixujte lněné semínka s teplou vodou, říká se tomu šlém, je to pojivá náhražka vajec.
- Do mísy si dejte mouku, kakao, prášek do pečiva, cukr krupice a promíchejte. Potom přidejte lněný šlém, tuk a nasekanou čokoládu.
- Propracujte v těsto. Bude takové hodně lepkavé. Nepřidávejte mouku. Uválejte stejně velké kuličky, které celé obalte v cukru a skládejte s rozestupy vedle sebe na plech s papírem na pečení nebo podložkou na pečení.
- Crinkles nám trochu nabydou, tak nezapomeňte na rozestupy.
- Dejte do vyhřáté trouby na 180°C na 10 minut. Záleží jak velké je budete mít. Já je dělám cca 12 g.
- Po upečení nechte vychladit a můžete hned konzumovat:)
