Vanilkové rohlíčky VEGAN

Tyto vanilkové rohlíčky dost konkurují našim klasickým, které dělám už roky podle mé babičky. Jakmile si jej dáte do pusy, tak se vám krásné rozpustí na jazyku a je velmi jemný a dobrý. No a tato vegan verze, kde používám namísto vlašských ořechů mandle jsou též velmi jemné a výborné.

Suroviny

CCA 70 KS
  • 280 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 100 g pomletých mandlí
  • 200 g rostlinného tuku (používám Alsan Bio)
  • cca 200 g moučkového cukru na obalení
  • 2 polévkové lžíce vanilkového cukru

Postup

  1. Mouku s cukrem si prosejte přes sítko. Přidejte vanilkový cukr, pomleté madle a promíchejte.
  2. Studený tuk si nastrouhejte, nebo nakrájejte na malé kousky a přidejte k sypké směsi.
  3. Vypracujte těsto, zabalte jej do potravinové fólie a deje odležet nejlépe do druhého dne do lednice.
  4. Odleželé těsto vyndejte z lednice a tvarujte rohlíčky na plech s papírem na pečení nebo podložkou na pečení. Já mám ráda rohlíčky všechny stejně velké, takže si odvažuji každý rohlíček na 10g. Vyválím si váleček, který na plechu vytvaruji na rohlíček.
  5. Pečeme na 180°C cca 10 minut. Záleží na vaší troubě, takže doporučuji první plech zkušební a uvidíte kolik minut bude stačit.
  6. Po upečení nechám trochu vychladnout a obalím rohlíčky v cukru, který jsem si smíchala s vanilkovým cukrem.
  7. Dáme do krabice odležet aspoň pár dní a pak už si jen vychutnávejte tu jemnou chuť:)
vc

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*