
Tyto vanilkové rohlíčky dost konkurují našim klasickým, které dělám už roky podle mé babičky. Jakmile si jej dáte do pusy, tak se vám krásné rozpustí na jazyku a je velmi jemný a dobrý. No a tato vegan verze, kde používám namísto vlašských ořechů mandle jsou též velmi jemné a výborné.
Suroviny
CCA 70 KS
- 280 g hladké mouky
- 40 g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 100 g pomletých mandlí
- 200 g rostlinného tuku (používám Alsan Bio)
- cca 200 g moučkového cukru na obalení
- 2 polévkové lžíce vanilkového cukru

Postup
- Mouku s cukrem si prosejte přes sítko. Přidejte vanilkový cukr, pomleté madle a promíchejte.
- Studený tuk si nastrouhejte, nebo nakrájejte na malé kousky a přidejte k sypké směsi.
- Vypracujte těsto, zabalte jej do potravinové fólie a deje odležet nejlépe do druhého dne do lednice.
- Odleželé těsto vyndejte z lednice a tvarujte rohlíčky na plech s papírem na pečení nebo podložkou na pečení. Já mám ráda rohlíčky všechny stejně velké, takže si odvažuji každý rohlíček na 10g. Vyválím si váleček, který na plechu vytvaruji na rohlíček.
- Pečeme na 180°C cca 10 minut. Záleží na vaší troubě, takže doporučuji první plech zkušební a uvidíte kolik minut bude stačit.
- Po upečení nechám trochu vychladnout a obalím rohlíčky v cukru, který jsem si smíchala s vanilkovým cukrem.
- Dáme do krabice odležet aspoň pár dní a pak už si jen vychutnávejte tu jemnou chuť:)
