FIT snídaňové lívance

Tyto lívance si dělám přibližně třikrát do týdne. Jsou rychlé a nutričně pro mě akorátná snídaně. Celé odpoledne mám dostatek energie a vydržím sytá až do obědu a navíc nemám potom celý den potřebu a ani chuť na sladké.

Gramáž na recept sem dám na jednu porci, kterou si dělám já, ale nemusí každému vyhovovat. Někdo sní méně a někdo i více.

Suroviny

Na 1 porci
  • 1/2 banánu
  • 40 g ovesných vloček (používám jemné)
  • 1 vejce
  • 45 g nízkotučnú tvaroh
  • 20 g celozrnná špaldová mouka
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sody bikarbony
  • Na ozdobu buď nízkotučný řecký jogurt nebo skyr
  • Jakékoli ovoce
  • ořechové máslo nebo ořechy samotné, kakaové boby, čokoláda
  • Pokud chceme tak nějaké sladidlo. Já používám buď zero sirupy nebo čekankový sirup

Postup

Připravím si malou mističku v které si jako první rozmačkám vydličkou půlku banánu na kaši. Do rozmačkaného banánu dám vajíčko, tvaroh a pořádně rozmíchám. No a nakonec nasypu vločky, špaldovou celozrnnou mouku, skořici, práše do pečiva, sodu bikarbonu a znovu vše promíchám.

Vezmu si nejlépe teflonovou nepřilnavou pánev (já nejraději používám palačinkovou z IKEA ) a buď používám trošičku kokosového oleje, nebo je opékám úplně na sucho. Každopádně si pánev rozehřeji na mírném ohni, nesmí být rozpálená naplno, jinak by se nám lívance hned připekly a uvnitř by byli syrové. Je dobré je opékat na slabší teplotě.

Lžící si udělám na pánev placičky a čekám až se objeví na lívancích takové bublinky. Až se objeví, tak můžeme lívance obrátit.

No a s čím si lívance dáte, to už je na vás a na vašich chutích:) Já se vždy snažím si to potřít nějakým nízkotučným jogurtem s vyšším obsahem bílkovin a obsypat nějakým ovocem. Níže jsou na fotografiích nějaké tipy, jak si lívance ochutit a ozdobit.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*