Kuřecí maso s fazolkami

Toto je jedno z těch lehčích jídel a hlavně jedna velká rychlovka. Do 30ti minut máte vše hotové. Jelikož každý den chystám oběd manželovi do práce, tak dost často vařím až večer po tom, co uložím děti ke spánku. A to se vám jednoducho nic složitého a zdlouhavého dělat nechce. Takže mám v rukávu spoustu rychlo obědů, které jsou chutné a mnohdy i zdrávé a lehké. A toto je právě jeden z nich.

Suroviny

  • 500g kuřecích prs (nebo 250g kuřecí prsa+250g stehenní řízky)
  • 250g mražené zelené fazulky
  • 200ml kokosové mléko light
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá máta
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • Jasmínová rýže jako příloha

Postup

Já se snažím vždy, když dělám maso (vyjímka jsou steaky atp.), si ho den dopředu naložit, aby chytlo chuť a potom už jen dosoluji podle chuti.

Den dopředu namarinované maso

Takže, kuřecí maso jsem si očistila a nakrájela na menší plátky. Do krabičky, kterou jsem si nachystala si dám 2 lžíce olivového oleje, hrst bazalky a máty nakrájené na drobno a nebo natrhané na menší kousky, trošku soli a pepře. Naházím tam to maso, které jsem si nakrájela a rukama pořádně promíchám aby se maso obalilo v nachystané směsi. Zavřu krabičku a dám do ledničky.

Jdeme na vaření. Rozehřeji si pánev a už nepřidávám žádný olej, jelikož maso jsme si den dopředu naložili s olivovým olejem. Pokud ste si maso nenaložili, i to někdy dělám, tak na pánev olej dáme. Doporučuji kokosový olej, jelikož maso budeme dělat s kokosovým mlékem.

Takže, na rozehřátou pánev dáme maso a z obou stran necháme zatáhnout. Když je maso krásně zatažené, tak přidáme zelené fazolky, když mám víc času, tak si je nechám chvíli ve vroucí vodě, scedím a až potom přidám k masu. Ale popravdě většinou to tam hodím rovnou zmražené. Teď to chvíli necháme, občas promícháme. Fazolky pustí šťávu a pokud ne, tak přidáme trošičku vody a necháme dusit cca 10 minut. Po deseti minutách posypu maso kurkumou, otočm ho a zaleji kokosovým mlékem. Trochu promíchám a nechám zase podusit cca 10 minut.

No a máme hotovo. Maso je krásně křehké a měkké, není vysušené, fozolky jsou od kokosového mléka krásně krémové. A já toto jídlo mám nejraději s jasmínovou rýží. Když nemám moc času, tak používám rýžovar (úžasný pomocník), ale pokud mám čas, tak dělám rýži v troubě na pánvi a je famózní. Jak ji dělám vám prozradím zase příště.

Dobrou chuť!

Ješte jedna krabičková fotografie. Takto to většinou vypadá, když chystám manželovi jídlo do práce

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*