Extra čokoládový banánový chlebíček (Banana bread)

Myslím, že kombinace banánu a čokolády je naprosto perfektní. A tento banánový chlebíček s kakaem a extra porcí čokolády si určitě oblíbíte:)

FORMA CHLEBÍČKOVÁ 20X10CM

Suroviny

  • 240g hladké špaldové mouky
  • 60g kakaa
  • 1 lžička sódy bikarbony
  • 100g másla
  • 80g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3ks zralé banány
  • 80g hořké vysokoporcentní čokolády (70%)
  • špetka soli

Postup

  1. Jako první si zapněte troubu na 175°C. Připravte si formu o rozměrech 20x10cm a buď do ní dejte pečící papír, nebo jí vymažte máslem a polohrubou moukou.
  2. Doporučuji mít všechny suroviny pokojové teploty. Do mísy si dejte změklé máslo pokojové teploty, přidejte třtinový cukr a mixérem začněte šlehat. Šlehejte cca 2 minuty. Po dvou minutách přidejte vejce a vanilkový extrakt. A znovu šlehejte do pěny. Hmota zbělá a nabyde.
  3. Rozmačkejte si banány na kaši a přimíchejte k vyšlehanému máslu s vejci.
  4. Vedle v další misce si prosejte mouku, přidejte kakao, sodu bikarbonu a sůl. Spolu promíchejte a přidejte k banánové směsi. Vznikne vám hustější těsto. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu a dejte do formy.
  5. Dejte péct do trouby na cca 35-45 minut na 175°C. Zkoušejte špejlí, každá trouba peče přeci jen jinak 🙂

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*