Mandlové sušenky s vůní levandule

Tento recept na mandlové sušenky jsem myslím už dávala na instagram, ale když jsem viděla u bloggerky FOODIE.YUKI jak do sušenek přidala sušené růže a namáčela je do bílé čokolády, tak jsem si hned řekla, že to musím taky zkusit. A vybrala jsem si na to tento můj oblíbený recept na mandlové sušenky. Jsou totiž velmi jemné a rozplývají se na jazyku. Já jsem přidala směs fialových kvítků, kde převažuje chuť a hlavně vůně levandule a myslím si, že jsem si vybrala dobře. Už když se sušenky pekly, tak to provonělo celý byt levandulí a ta chuť!! Ach! Já miluji levanduli. Dokonce výzdoba na mé svatbě byla laděná do levandule:) Takže se určitě sušených květin nebojte a vyzkoušejte:) A pokud byste měly zájem, tak na mém INSTAGRAMU je i postupové video 🙂

Suroviny

  • 120g hladké mouky
  • 60g mletých loupaných mandlí (objednávám na www.vesela-veverka.cz)
  • 30g moučkového cukru
  • 1ks žloudek
  • 90g másla
  • špetka soli
  • sušené jedlé květy
  • 100g čokolády na namáčení (mléčná, hořká, bílá)

Postup

  1. Jako první si připravte všechny suroviny, aspoň hodinku před přípravou sušenek, aby bylo máslo povolené a vše mělo stejnou teplotu.
  2. Po hodince si do mísy dejte prosátou mouku, mandle rozemleté najemno, práškový cukr a špetku soli. Společně promíchejte a přidejte žloutek a změklé máslo. Promíchejte vařečkou a dále pokračujte rukami. Když bude vše spojené a těsto propracované, tak nakonec přidejte lžičku sušených květů a propracujte je do těsta.
  3. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na cca 30-60 minut do lednice odpočinout.
  4. Zapněte si troubu na 180°C. Po odpočinutí, vyndejte těsto z lednice. Lehce si desku posypte moukou a těsto vyválejte na cca 4 mm vysokou placku. Vykrajujte jakékoli tvary a dejte na plech s papírem na pečení. Dejte péct do vyhřáté trouby na cca 7 minut. Záleží jak peče vaše trouba. Sušenky by neměly být hnědé a vysušené.
  5. Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a sušenky v ní namáčejte do poloviny své délky. Nakonec posypte sušenými květinami a nechte zatuhnout.
  6. Jsou výborné!! Voní po levanduli, rozplývají se na jazyku 🙂

Dobrou chuť!

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*