Myslím, že kombinace banánu a čokolády je naprosto perfektní. A tento banánový chlebíček s kakaem a extra porcí čokolády si určitě oblíbíte:)
FORMA CHLEBÍČKOVÁ 20X10CM
Suroviny
- 240g hladké špaldové mouky
- 60g kakaa
- 1 lžička sódy bikarbony
- 100g másla
- 80g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3ks zralé banány
- 80g hořké vysokoporcentní čokolády (70%)
- špetka soli
Postup
- Jako první si zapněte troubu na 175°C. Připravte si formu o rozměrech 20x10cm a buď do ní dejte pečící papír, nebo jí vymažte máslem a polohrubou moukou.
- Doporučuji mít všechny suroviny pokojové teploty. Do mísy si dejte změklé máslo pokojové teploty, přidejte třtinový cukr a mixérem začněte šlehat. Šlehejte cca 2 minuty. Po dvou minutách přidejte vejce a vanilkový extrakt. A znovu šlehejte do pěny. Hmota zbělá a nabyde.
- Rozmačkejte si banány na kaši a přimíchejte k vyšlehanému máslu s vejci.
- Vedle v další misce si prosejte mouku, přidejte kakao, sodu bikarbonu a sůl. Spolu promíchejte a přidejte k banánové směsi. Vznikne vám hustější těsto. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu a dejte do formy.
- Dejte péct do trouby na cca 35-45 minut na 175°C. Zkoušejte špejlí, každá trouba peče přeci jen jinak 🙂