Moje klasické ořechy jsou podle mě naprosto epesní, protože se tak jako i další mé cukroví rozplývá na jazyku a není to žádná sušina. Jsou plné karamelového krému a ořechů. No a tato vegan verze jim hodně šlape na paty. Krém není karamelový, ale kokosovo – čokoládová ganache a to chcete ochutnat:))
Suroviny
CCA 40 KS
TĚSTO
- 260 g hladké mouky
- 110 g cukru moučka
- 90 g vlašských ořechů
- 190 g rostlinnýého tuku (používám Alsan Bio)
- 20 g kakaa
KRÉM
- 1 ks plechovky kokosového mléka (aby obsahoval min 70% kokosového extraktu)
- 100 g rostlinného tuku (Alsan Bio)
- 100g hořké čokolády (dm Bio 70%)
- 50 g vlašských ořechů
Postup
- Mouku a cukr si prosejte sítkem do mísy, přidejte rozmixované vlašské ořechy, kakao a nakonec tuk. Vypracujte těsto, které zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice do druhého dne odležet. Minimálně však dvě hodiny.
- Druhý den si připravte formičky na ořechy a těsto vmačkejte do formiček. Formičky skládejte na plech.
- Pečte na 170°C cca 6 minut. Doporučuji první plech udělat zkušební a vyzkoušet jak peče vaše trouba a kolik ořechy potřebují. Tak aby nebyly černé.
- Ořechy vyklepte z formičky a nechte vychladit.
- A můžete si připravit krém. Já si jej chystám den dopředu. Plechovka kokosového mléka musí být přes noc v lednici, aby se vám oddělila voda a tuhá část.
- Tu tuho část si vyloupneme a dáme do misky. Přidáme rostlinný tuk pokojové teploty a spolu do hladka vyšleháme. Případné hrudky nevadí. Protože si nakonec rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a ještě vlažnou přidejte ke kokosovému mléku s tukem a vyšlehejte. Krém se krásně sjednotí.
- Pokud je na vás krém moc hořký a málo sladký, tak přidejte dle chuti moučkový cukr.
- Nakonec vsypte rozmixované vlašské ořechy, promíchejte a dejte vychladit do lednice. Cca na hodinku.
- Krém si deje do zdobícího sáčku a dejte jej na jednu polovinu ořechu a druhou přiklopte.
- Dejte do chladu a nechte odležet aspoň pár dní.
- A pokud máte rádi více čokolády, tak je můžete ještě z poloviny máčet v čokoládě:)