Špaldové cupcakes s Baileys krémem

Suroviny

cca 12ks

Těsto
  • 2 vejce
  • 80g cukru krupice
  • 300g bílého jogurtu
  • 300g špaldové hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 50ml rostlinného oleje
Krém
  • 250g tvarohu (vanička)
  • 150g mascarpone
  • 100g zakysané smetany
  • 50g práškového cukru
  • 1 lžíce Baileys
  • 100g hořké čokolády
  • 125g malin
  • jedlé sušené květy na ozdobu
  • čokoládové bonbony na ozdobu

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180°C. Připravte si formu na muffiny a košíčky. Když dělám cupcakes, tak ráda používám kupované košíčky a nebo žádné, jelikož mám silikonovou formu a muffiny jdou sami ven.
  2. Do misky si dejte vejce, cukru a šlehejte do husté pěny, zdvojnásobí svůj objem. Potom postupně přilévejte jogurt a olej promíchejte a nakonec vmíchejte špaldovou hladkou mouku, kterou jste si smíchaly s kypřícím práškem.
  3. Lžící těsto naplňte do poloviny košíčku a doprostřed vložte malinu a zalijte ještě těstem, aby bylo těsto cca do 3/4 košíčku. Dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 20-25 minut. Mezitím si můžete připravit krém.
  4. Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji trochu vychladnout. Mixérem si vyšlehejte společně tvaroh, mascarpone, smetanu a cukr.
  5. Nakonec přidejte Baileys s čokoládou a pořádně vyšlehejte. Baileys můžete jako první přimíchat do rozpuštěné čokolády a pak společně zašlehat do smíchaného tvarohu s mascarpone a smetanou.
  6. Krémem ozdobte muffiny. Navrch dejte čokoládové bonbony a posypte jedlými sušenými květinami:)

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*